Aktuálne Recepty 

Granadír podľa vychýreného kuchára Karola Hrčku

To nie  je len narýchlo s kúpenými cestovinami, ale ako sa na dobrého kuchára patrí, s domácimi.

Na cestoviny potrebujeme:

  • 1/2 kg polohrubej múky
  • 1 vajce
  • 2 dcl vlažnej vody
  • štipka soli

Ďalej potrebujeme:

  • 1 kg zemiakov uverených v šupke
  • 100 g bravčovej masti
  • 200 g cibule
  • soľ
  • korenie
  • mletá paprika

Postup:

Suroviny na cestoviny premiesime a necháme odležať pol hodiny. Cesto rozvaľkáme a nakrájame na malé štvorčeky. Varíme v osolenej vode asi 15 minút. Medzitým si očistíme zemiaky. Na panvici opražíme pokrájanú cibuľu, pridáme nakrájané zemiaky, poprášime mletou paprikou. Trochu pokoreníme a osolíme podľa chuti. Pridáme uvarené cestoviny a premiešame. Podávame so šalátom, alebo kyslými uhorkami.

Text a foto Karol Hrčka

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články